Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Radionica za izradu projektnih prijedloga u sklopu Programa Europa za građane u Ludbregu, 26.5.

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u suradnji s Gradom Ludbregom organizira jednodnevnu specijaliziranu radionicu za izradu projektnih prijedloga za naredni rok (1. rujna 2015. godine) u sklopu programa Europa za građane 2014-2020.

Program Europa za građane 2014-2020 usmjeren je na promicanje aktivnog europskog građanstva, jačanje građanske participacije u Europskoj uniji, izravno utjecanje na njene strategije i politike, a namijenjen je jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave, organizacijama civilnoga društva i drugim neprofitnim organizacijama, poput obrazovnih, kulturnih i istraživačkih institucija.
 
Program je podijeljen u dvije cjeline – Europsko sjećanje i Demokratski angažman i građansko sudjelovanje. Cjelina „Demokratski angažman i građansko sudjelovanje“ dodatno je podijeljena u tri mjere – Bratimljenje gradova, Umrežavanje gradova i Projekti civilnoga društva.

Godišnje je moguće prijaviti projektne prijedloge na dva roka. Na sljedećem roku za podnošenje prijava (1. rujna) potencijalni prijavitelji mogu prijaviti projektne prijedloge na samo dvije mjere – Bratimljenje gradova te Umrežavanje gradova.

Ciljana skupina radionice

Ovim putem pozivamo na sudjelovanje predstavnike općina, gradova, županija, Odbora za bratimljenje te organizacija civilnoga društva i drugih neprofitnih organizacija koji žele prijaviti projekt na idućem roku (1. rujna) kako bi proširili znanja o Programu i razradili svoju projektnu ideju.
 
Radionica će se održati u utorak, 26. svibnja 2015. godine, s početkom u 9.30 satiu Ludbregu u Pučkom otvorenom učilištu " Dragutin Novak", Trg Svetog Trojstva 19.
 
Radionica je podijeljena u dva dijela. U prvom dijelu predstavit će se struktura Programa, godišnji prioriteti s kojima projektni prijedlozi trebaju biti usklađeni te primjeri dobre prakse. U drugom dijelu sudionike/ce će se podijeliti u grupe te će uz pomoć predstavnika/ca Ureda razvijati svoje projektne ideje.
 
Prijava sudjelovanja na radionici

Radionica je ograničena na 25 sudionika te je predviđeno da najviše dvije osobe iz jednog tijela lokalne vlasti/jedne organizacije/institucije prisustvuju radionici.

Iskaz interesa za sudjelovanjem na radionici podnosi se isključivo ispunjavanjem on-line Google prijavnice. Molimo Vas da istu ispunite najkasnije do četvrtka, 21. svibnja 2015. godine (na kraju prijavnice obavezno kliknuti na „Pošalji).
Sve osobe koje ispune on-line prijavnicu bit će putem e-maila, a zaključno s 22.5., obaviještene o sudjelovanju na radionici.
 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori