Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

U Draganiću održana radionica za potencijalne prijavitelje u sklopu programa “Europa za građane 2014. – 2020.“

Ured za udruge Vlade RH, u suradnji s LAG-om Vallis Colapis, održao je u četvrtak, 11. srpnja 2014. godine, u osnovnoj školi Draganić u Draganiću, radionicu o mogućnostima financiranja projekata kroz program “Europa za građane 2014. – 2020.“ Ukupno 35 osoba,  predstavnika/ca škola, organizacija civilnoga društva te općina i gradova koji su članovi LAG-a Vallis Colapis, upoznato je s mogućnostima u sklopu Programa u financijskom razdoblju 2014.-2020, s posebnim naglaskom na sljedeći rok prijave projektnih prijedloga 1. rujna 2014. godine.

U početnom dijelu radionice djelatnici Ureda Vlade RH za udruge predstavili su ciljeve, cjeline, mjere i prioritete financiranja u programskom razdoblju 2014. – 2020. s posebnim naglaskom na godišnje prioritete s kojima projektni prijedlozi trebaju biti usklađeni. Predstavljeni su i kriteriji, pravila i procedure za dobivanje bespovratnih sredstava kroz program Europa za građane 2014. – 2020. U nastavku radionice, sudionici/ce su imali priliku čuti iskustvo g. Hegedića, načelnika Općine Breznički Hum, koji je predstavio 3 projekta ukupne vrijednosti 25.000,00EUR, koje je Općina provela u sklopu Programa.

Poslijepodnevni dio radionice održan je u informatičkoj učionici škole, gdje su sudionici/ce imali priliku registrirati vlastitu organizaciju u Jedinstveni sustav za registraciju kako bi dobili identifikacijski broj sudionika (Participant Identification Code – PIC), te na taj način došli do elektroničkog obrasca za bespovratna sredstva (e- Obrazac) putem kojeg prijavljuju projekt.

Prezentaciju s radionice možete preuzeti ovdje.

       



 
 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori