Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Program Europa za građane 2014.-2020. - radionica u Splitu

Udruga za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda Cenzura Plus u suradnji s Uredom za udruge Vlade RH, kao kontakt točkom Programa Europa za građane, provodi ciklus radionica za organizacije civilnog društva i jedinice lokalne samouprave, od kojih će se prva održati u petak, 04.07.2014., u Microsoft Inovacijskom Centru Split (u zgradi FESB-a, R.Boškovića bb), s početkom u 9.30 sati.

Radionice se održavaju u sklopu projekta „European Network of the Civil Resource Centers“ sufinanciranog sredstvima Europske unije u sklopu programa Europa za građane 2014-2020, kojem je nositelj organizacija IDA Network iz Bugarske.
Inicijativa „Europskog centra za građanske potencijale“ ima za cilj olakšati organizacijama civilnog društva i javnim institucijama aktivno sudjelovanje u procesima oblikovanja politika Europske unije i donošenje odluka prevladavajući manjak informacija, pružajući dodatne informacije o izvorima i mogućnostima koje nudi Program „Europa za građane“, kao i izgraditi stabilna dugoročna partnerstva na nacionalnoj i europskoj razini. Centri su smješteni u sedam europskih zemalja i djeluju kao organizacije civilnog društva i neformalne građanske inicijative.

Europski centar za građanske potencijale u Hrvatskoj djeluje u okviru Udruge Cenzura Plus. Svrha Centra je potaknuti sudjelovanje građana i građanki u europskim pitanjima, izgraditi kapacitete (znanja i vještine) te raditi na razvoju pozitivnog okruženja za poticanje sudjelovanja građana i građanki na nacionalnoj i europskoj razini, kroz metode i tehnike Programa „Europa za građane“ te drugih sličnih programa i inicijativa.

Radionica će započeti s predstavljanjem programa Europa za građane 2014-2020, zatim će se predstaviti primjeri dobre prakse te na kraju razrada projektnih prijedloga kroz individualna savjetovanja.

Sve zainteresirane molimo da se prijave najkasnije do četvrtka, 03.07.2014., do 12 h na niže navedene kontakte.

Za sve dodatne informacije stojimo na raspolaganju preko e-maila  cenzuraplus@cenzura.hr ili na telefon 021/489-168.
 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori