Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Poziv udrugama koje su programski usmjerene za razvoj volonterstva u Republici Hrvatskoj

Ministarstvo socijalne politike i mladih poziva udruge koje su programski usmjerene za razvoj volonterstva u Republici Hrvatskoj da se prijave za financijsku podršku partnerskim projektima koji doprinose promociji i razvoju volonterstva na području Republike Hrvatske.

Udruge sukladno ovom Pozivu, mogu prijaviti projekt u partnerstvu s organizacijama civilnog društva, strukovnim udrugama, školama, fakultetima, centrima za socijalnu skrb, jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave i/ili ostalim javnim institucijama.
 
Najveći iznos koji će se moći ostvariti po pojedinom projektu je 100.000,00 kuna, a ukupan osigurani iznos za ovaj Poziv je 1.000.000,00 kuna.
 
U svrhu koordiniranog i strateškog planiranja ulaganja na ovom području, ovaj natječaj po prvi put objavljuje Ministarstvo socijalne politike i mladih u suradnji s Uredom Vlade RH za udruge, a važnu podršku u provedbi natječaja te budućem praćenju i vrednovanju ugovorenih projekata daju četiri regionalne zaklade, u suradnji s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva.
 
Detaljne upute za prijavitelje dostupne su na mrežnim stranicama Ministarstva socijalne politike i mladih i regionalnih zaklada kao provedbenih tijela u ovom Natječaju (www.zamah.hr; www.civilnodrustvo-istra.hr; www.zaklada-slagalica.hr; www.zaklada-dadic.hr).
 
Rok za podnošenje prijava je 23. travanj 2014.
 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori