Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Javno predstavljanje projekata ugovorenih u sklopu programa dodjele bespovratnih sredstava "Podrška programima organizacija civilnoga društva u području zagovaranja i motivacije za društveno isključene skupine"

Ured Vlade Republike Hrvatske za udruge i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva organiziraju javno predstavljanje projekata ugovorenih u sklopu programa dodjele bespovratnih sredstava Podrška programima organizacija civilnoga društva u području zagovaranja i motivacije za društveno isključene skupine, u okviru Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala, koje će se održati u ponedjeljak, 10. veljače 2014., s početkom u 11:30 sati, u Kući Europe, Augusta Cesarca 6, Zagreb.

 
U sklopu navedenog programa dodjele bespovratnih sredstava, jedanaest projekata organizacija civilnog društva primit će podršku ukupne vrijednosti veće od 10 milijuna kuna. Aktivnosti projekata usmjerene su k izgradnji kapaciteta organizacija civilnog društva za zagovaranje politika usmjerenih na promicanje zapošljivosti, društvene uključenosti i poboljšanja kvalitete života, te za osnaživanje ranjivih društvenih skupina.
 
Ured Vlade Republike Hrvatske za udruge i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva odgovorni su za praćenje uspješnosti provedbe ovih projekata, u svojstvu posredničkih tijela prve i druge razine. Provedba ovih projekata koje financira Europska unija, a sufinancira Ured Vlade RH za udruge, doprinijet će održivosti organizacija civilnog društva u Hrvatskoj koje se bave javnim zagovaranjem i zaštitom prava ugroženih društvenih skupina. Očekuje se da će ovi projekti povećati prepoznatljivost organizacija civilnog društva u lokalnim zajednicama i istovremeno osnažiti ranjive društvene skupine za zagovaranje vlastitih prava na zapošljavanje i društvenu uključenost.

 

 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori