Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Održan međuresorni koordinacijski sastanak o financiranju programa i projekata u području zaštite okoliša i prirode u 2014. godini

Slijedom zaključaka Savjeta za razvoj civilnog društva, u ponedjeljak 9. prosinca 2013. u organizaciji Ureda Vlade Republike za udruge održan je međuresorni koordinacijski sastanak o financiranju programa i projekata u području zaštite okoliša i prirode u 2014. godini.  Na sastanku su sudjelovali predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i prirode, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Agencije za odgoj i obrazovanje, predstavnici udruga/organizacija civilnog društva u području zaštite okoliša te osnovnih škola.

Glavne teme sastanka su bile plan financiranja projekata i programa udruga na području zaštite okoliša i prirode u 2014. iz javnih izvora, kao i uloga udruga u provedbi  programa odgoja i obrazovanja za okoliš u školama. Raspravljalo se između ostalog o predstojećim izmjenama Pravilnika o uvjetima i načinu dodjeljivanja sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, te kriterijima i mjerilima za ocjenjivanja zahtjeva za dodjeljivanje sredstava Fonda te o potrebi provedbe javnog savjetovanja o tom važnog dokumentu. Iako se iz državnog, županijskih i gradskih proračuna izdvaja oko 5 milijuna kuna za projekte i programe udruga u području zaštite okoliša, važno je pravodobno raspraviti i unaprijediti kriterije i uvjete financiranja kako bi se sredstva što kvalitetnije raspodijelila. U tom smislu posebno je istaknuta važnost poticanja održivih međusektorskih partnerstava u provedbi projekata i programa u ovome području.
 
Dogovoren je nastavak održavanja ovih koordinacijskih sastanaka u svrhu što boljeg uzajamnog informiranja i koordinacije u provedbi ciljeva politike zaštite okoliša i prirode.
 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori