Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Održana radionica o suradnji države i civilnog društva u Regionalnoj školi za javnu upravu

U organizaciji Regionalne škole za javnu upravu u Danilovgradu, Crna Gora, od 30. rujna do 2. listopada 2013. održana je radionica pod nazivom "Jačanje djelotvornog dijaloga i suradnje između države i organizacija civilnog društva u oblikovanju javnih politika".

Radionicu su vodili prof.dr.sc. Dragan Golubović, sveučilišni profesor i stručnjak za neprofitno pravo te dr.sc. Igor Vidačak, ravnatelj Ureda Vlade Republike Hrvatske za udruge. Sudionici su bili državni službenici iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije, Srbije te Hrvatske koji rade na poslovima razvoja javnih politika u različitim državnim tijelima. Svrha je ovog regionalnog događanja bila osnažiti razumijevanje važnosti uloge civilnog društva u razvoju javnih politika te podijeliti iskustva i primjere dobre prakse razvoja mehanizama suradnje državnih tijela i zainteresirane javnosti. S obzirom da se djelotvoran dijalog s civilnim društvom smatra esencijalnim preduvjetom održivosti i nepovratnosti reformi koje zemlje jugoistočne Europe poduzimaju na putu u Europsku uniju, istaknuta je potreba daljnjeg ulaganja u osnaživanje sposobnosti državnih službenika na ovom važnom području.

 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori