Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Održana radionica o financiranju projekata i programa udruga za službenike na području Zadarske i Šibensko-kninske županije

Državna škola za javnu upravu, u suradnji s Uredom Vlade Republike Hrvatske za udruge organizirala je 17. i 18. rujna 2013. u Zadru radionicu na temu Financiranje projekata i programa organizacija civilnog društva iz javnih izvora, na kojoj je sudjelovalo 27 predstavnika zadarskih i šibenskih jedinica lokalne i područne samouprave.

Svrha radionice bila je upoznavanje sudionika s pozitivnom praksom, standardima, mjerilima i kriterijima financiranja projekata i programa organizacija civilnog društva iz javnih izvora, a cilj polaznicima radionice osvijestiti mogućnosti kreiranja društvenih promjena kroz učinkovito planiranje i provedbu natječaja za financiranje projekata i programa organizacija civilnog društva iz javnih izvora.
 
Radionica je prije svega bila namijenjena rukovodećim službenicima odgovornim za planiranje i provedbu proračuna u jedinicama lokalne i područne samouprave i službenicima koji rade na poslovima pripreme i provedbe natječaja za financiranje projekata i programa udruga.
 
Ovo je, nakon Istarske županije te Varaždinske i Međimurske županije, treća u nizu ovogodišnjih radionica o financiranju projekata i programa udruga za službenike jedinica lokalne i područne samouprave.
 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori