Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Predlaganje kandidata u Nadzorni odbor za Operativni program Razvoj ljudskih potencijala

Slijedom zahtjeva Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Savjet za razvoj civilnog društva u studenom 2012. godine usuglasio se oko imenovanja devet predstavnika organizacija civilnoga društva i tri zamjenika u Nadzorni odbor „u sjeni“ za Operativni program Razvoj ljudskih potencijala u okviru 1. generacije strukturnih fondova.
 
Obzirom da je u međuvremenu jedno mjesto predstavnika organizacija civilnoga društva ostalo upražnjeno, potrebno je ponovno izabrati člana/članicu i zamjenika/zamjenicu iz reda organizacija civilnoga društva. Podsjećamo da svi članovi iz reda organizacija civilnoga društva zajedno imaju 4 glasa pri glasovanju na sjednicama Nadzornog odbora.
 
Članovi Nadzornog odbora iz reda organizacija civilnoga društva pokrivaju sljedeća područja djelovanja: zapošljavanje, obrazovanje, socijalno uključivanje, socijalno poduzetništvo, osobe s invaliditetom, mladi, žene, nacionalne manjine, volonteri i branitelji, a sugestija je da novi član bude predstavnik mladih, a zamjenik iz područja zaštite okoliša.
 
Molimo sve zainteresirane da do 2. rujna 2013. putem obrazaca u privitku dostave svoje prijedloge. Prijedlozi se dostavljaju članovima Savjeta za razvoj civilnoga društva - predstavnicima udruga pojedinih područja. Popis članova Savjeta pronađite ovdje.
 
 
 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori