Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Poziv na panel raspravu „Volontiranjem protiv nasilja među mladima“, Osijek

Ured Vlade Republike Hrvatske za udruge u sklopu nacionalne manifestacije Dana otvorenih vrata udruga u Osijeku organizira panel raspravu na temu „Volontiranjem protiv nasilja među mladima“. Rasprava će se održati u suradnji s Volonterskim centrom Osijek u petak 14. lipnja 2013. od 10:00 do 13:00 sati, na Učiteljskom fakultetu u Osijeku, Ulica cara Hadrijana 10.

Svrha rasprave je otvoriti dijalog između predstavnika udruga, nadležnih državnih institucija, jedinica lokalne i područne samouprave, odgojno-obrazovnih ustanova, akademske zajednice i medija o utjecaju volonterskog angažmana u borbi protiv vršnjačkog nasilja te razvoju sustavnih preventivnih programa za suzbijanje nasilja među mladima. Panel rasprava će ujedno biti prigoda za upoznavanje šire javnosti s nedavno započetim dvogodišnjim projektima unutar IPA 2010 grant sheme „Potpora naporima organizacija civilnog društva za prevenciju nasilja među mladima i djecom te za njegovanje volonterstva među mladima“ u sklopu kojeg je ugovoreno 4 projekata ukupne vrijednosti 5,993.297,84 KN od čega se veći dio sufinanciranja, 90%, odnosi na sredstva EU (5,307.075,99 KN) i sredstva koja osigurava Ured Vlade RH za udruge (663.309,87 KN).
 
Molimo sve zainteresirane za panel raspravu da svoje sudjelovanje potvrde najkasnije do ponedjeljka  10. lipnja 20113. na mail anita.prsa@uzuvrh.hr.
 
 
 
U slučaju dodatnih pitanja molimo obratite nam se na broj telefona 01/4599-822. 
 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori