Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Savjetovanje o novoj strategiji EU za potporu organizacijama civilnog društva u zemljama EU proširenja

Europska komisija je pokrenula savjetovanje o Smjernicama za potporu civilnom društvu u zemljama EU proširenja  u razdoblju 2014.-2020. Ovaj je dokument prvenstveno usmjeren na buduću politiku financiranja programa potpore razvoja civilnog društva u zemljama zapadnog Balkana i Turske (uz mogućnost sudjelovanja Islanda i turske zajednice na Cipru), ali je važan i za organizacije civilnog društva iz Hrvatske zbog mogućnosti budućeg sudjelovanja u svojstvu partnera na projektima organizacija civilnog društva iz regije u nizu prioritetnih područja. Smjernice su bile predmetom rasprave na savjetodavnom sastanku održanom u Bruxellesu 25. i 26. travnja 2013. na kojem su osim predstavnika iz zemalja regije  sudjelovali  i predstavnici  iz Hrvatske.
 
Prijedlog smjernica za potporu civilnom društvu u zemljama EU proširenja u regiji dostupan je ovdje, a komentari se šalju najkasnije do 14. lipnja na adresu ELARG-CSF-P2P@ec.europa.eu.Posebnu pozornost u dokumentu trebalo bi posvetiti pokazateljima utjecaja i rezultata te načinima njihove provjere.

 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori