Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava "Podrška programima OCD-a u području zagovaranja i motivacije za društveno isključene skupine"

U sklopu IV. komponente IPA programa "Razvoj ljudskih potencijala", prioritetna os 5: Jačanje uloge civilnog društva za bolje upravljanje, mjera 5.2. Jačanje uloge organizacija civilnoga društva za društvenoekonomski rast i razvoj demokracije, objavljen je natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava (grant shema) "Podrška programima OCD-a u području zagovaranja i motivacije za društveno isključene skupine". Od 2012. godine, Ured za udruge djeluje kao posredničko tijelo prve razine (linijsko ministarstvo) unutar operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala“, dok je Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva ugovorno tijelo, odnosno, posredničko tijelo druge razine.
 
Smjernice za prijavitelje kao i cjelokupna natječajna dokumentacija za dodjelu bespovratnih sredstava dostupna je ovdje.
 

Rok za podnošenje sažetaka projektnih prijedloga je 28. lipnja 2013. godine

 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori