Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Sastanak s pravobraniteljicom za ravnopravnost spolova

Ravnatelj Ureda za udruge, Igor Vidačak, održao je u utorak, 12. veljače, sastanak s Pravobraniteljicom za ravnopravnost spolova, gospođom Višnjom Ljubičić, u svrhu uspostave bolje suradnje i uzajamnog informiranja o provedbi projekata i programa organizacija civilnog društva financiranih iz javnih izvora, a od interesa za rad institucije Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova.

Na sastanku je istaknuta važnost bolje komunikacije svih nadležnih državnih institucija u svrhu pružanja potpore uspješnom postizanju očekivanih rezultata programa i projekata organizacija civilnog društva na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini. U tom smislu dogovorena je i buduća suradnja pravobraniteljice i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Također, naglašena je važnost ujednačavanja prakse vezano uz provođenje postupka dodjele sredstava, ali i praćenja i vrednovanja financiranih projekata i programa. Na sastanku je raspravljeno i pitanje načina financiranja rada skloništa za žrtve nasilja u obitelji i pripadajućih im savjetovališta koje vode organizacije civilnog društva.

 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori