Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Objavljen Godišnji plan natječaja, javnih poziva i drugih programa financiranja projekata i programa organizacija civilnoga društva u 2013.

Sukladno zaključcima 4. sjednice Međuresornog povjerenstva za koordinaciju politike financiranja projekata i programa udruga iz državnog proračuna Republike Hrvatske, održane 18.12.2012., Ured za udruge objavljuje Godišnji plan natječaja, javnih poziva i drugih programa financiranja projekata i programa organizacija civilnog društva u 2013. iz državnog proračuna. Godišnji plan izrađen je temeljem sektorskih analiza u kojima su davatelji bespovratnih sredstava identificirali potrebe u svojim resorima, ali i temeljem javnih rasprava te internetskog savjetovanja sa zainteresiranom javnošću.

Godišnji plan natječaja prikazuje popis ukupno 118 programa za dodjelu bespovratnih sredstava projektima i programima organizacija civilnoga društva koje će u 2013., u sklopu svojih nadležnosti, raspisati 19 državnih tijela. Ukupno planirani iznos od oko 600 milijuna kuna raspodijelit će se putem 82 planirana natječaja, 21 programa potpore temeljem javnih potreba, operativnog djelovanja kroz partnerstvo s udrugama te sufinanciranja EU projekata te 15 programa potpore temeljem preuzetih obveza iz prijašnjih godina, odnosno, putem višegodišnjeg ugovaranja projekata.
 
Osim usuglašavanja Godišnjeg plana natječaja, Međuresorno povjerenstvo na današnjoj je sjednici dogovorilo zajedničke minimalne standarde za raspisivanje i provedbu natječaja, istovjetne minimalne formalne uvjete za sve natječaje i javne pozive za financiranje udruga iz državnog proračuna te dogovorilo zajedničko korištenje sustava pravodobne informacijske koordinacije svih davatelja bespovratnih sredstava iz državnog proračuna, što će omogućiti učinkovitije raspolaganje sredstvima te pokrivanje potreba u zajednici, a u konačnici i kvalitetnije izvještavanje javnosti o rezultatima provedenih projekata i programa organizacija civilnoga društva.
 
Godišnji plan natječaja preuzmite ovdje.
 
Minimalne formalne uvjete prijave projekata i programa organizacija civilnoga društva na natječaje za financiranje iz državnog proračuna u 2013., te pripadajuću standardnu dokumentaciju* preuzmite u nastavku:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
*Navedena standardna dokumentacija je podloga za izradu dokumentacije svakog tijela - davatelja bespovratnih sredstava, te se na temelju nje ne može prijavljivati niti na jedan natječaj.
 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori