Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Uključivanje predstavnika organizacija civilnoga društva u rad Tematskih radnih skupina za pripremu programskih dokumenata za strukturne i Kohezijski fond

Koordinacijsko povjerenstvo za pripremu programskih dokumenata za financijsko razdoblje Europske unije 2014. – 2020. na svojoj prvoj sjednici usvojilo je prijedlog uspostave Tematskih radnih skupina za pripremu programskih dokumenata koji će predstavljati osnovu korištenja sredstava iz strukturnih i Kohezijskog fonda za financijsko razdoblje Europske unije 2014.-2020.
 
Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU odgovorno je za koordinaciju cjelokupnog procesa programiranja, a rad pojedine radne skupine koordinirat će sljedeća ministarstva: Ministarstvo gospodarstva, Ministarstvo poduzetništva i obrta, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, Ministarstvo uprave, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU.
 
Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske dobio je iznimno kratak rok da predloži predstavnike organizacija civilnoga društva u spomenute Tematske radne skupine, stoga molimo sve zainteresirane da zaključno do 3. prosinca 2012. putem obrasca dostave prijedloge kandidata za Tematske radne skupine (uz naznaku za koju se radnu skupinu osoba kandidira pri čemu se jedna osoba može kandidirati  samo u jednu radnu skupinu), a glasovanje članova Savjeta za razvoj civilnoga društva o predloženim kandidatima će se obaviti 4. prosinca elektroničkim putem.
 
Molimo da popunjeni obrazac s podacima o predloženom kandidatu dostavite Uredu za udruge na adresu elektronske pošte: stela.fiser@uzuvrh.hr.  

Prve sjednice svih Tematskih radnih skupina trebaju biti održane do 7. prosinca 2012. 

 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori