Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Savjetovanje o Nacrtu Plana natječaja, javnih poziva i drugih programa financiranja projekata i programa udruga iz državnog proračuna u 2013. godini

Sukladno zaključcima Međuresornog povjerenstva za koordinaciju politike financiranja projekata i programa udruga iz državnog proračuna RH, Ured Vlade RH za udruge otvara javno savjetovanje o Nacrtu Plana natječaja, javnih poziva i drugih programa financiranja projekata i programa organizacija civilnoga društva iz državnog proračuna u 2013. godini te o Nacrtu prijedloga za ujednačavanje formalnih uvjeta za prijavu na natječaja za financiranje projekata i programa udruga iz javnih izvora.
 
Inicijalna rasprava o godišnjem planu natječaja održat će se u petak, 16. studenoga 2012. s početkom u 14:00 u dvorani Hrvatske zajednice tehničke kulture, Dalmatinska 12, Zagreb.
Molimo da sudjelovanje u raspravi potvrdite na e-mail: iva.rasic@uzuvrh.hr do četvrtka, 15. studenoga 2012. do kraja dana.
 
U nastavku možete preuzeti dokumente za raspravu:
 


 
Svoje pisane prijedloge i komentare možete poslati zaključno do 29. studenog na e-mail: iva.rasic@uzuvrh.hr.
 
Napominjemo kako su svi podaci u tablici Nacrta plana natječaja okvirni te su podložni promjenama temeljem međusobnih dogovora davatelja financijske potpore o kvalitetnijem pokrivanju prioritetnih područja, kao i temeljem komentara pristiglih kroz savjetovanje. Ove promjene usuglasit će se do izrade i usvajanja končanog Godišnjeg plana, što se očekuje tijekom prosinca 2012.
Po završetku javne rasprave, Ured za udruge izradit će Izvješće o provedenom savjetovanju te na svojim mrežnim stranicama objaviti sve pristigle potpisane komentare i prijedloge.
 
U svrhu informiranja zainteresirane javnosti te kvalitetnije pripreme komentara na gore navedene dokumente, u nastavku možete preuzeti Prijedlog Uredbe o kriterijima za utvrđivanje korisnika i načinu raspodjele dijela prihoda od igara na sreću u 2013.
 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori