Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Dodjela Državne nagrade za humanitarni rad za 2012. godinu

Ministarstvo socijalne politike i mladih, nadležno za provedbu Zakona o humanitarnoj pomoći (NN 128/2010), po prvi puta ove godine dodjeljuje Državnu nagradu za humanitarni rad u skladu s Pravilnikom o Državnoj nagradi za humanitarni rad (NN 144/2011). Državna nagrada za humanitarni rad je najveće priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos razvoju i unaprjeđenju humanitarnog rada u Republici Hrvatskoj.
 
Nagrada se dodjeljuje kao Nagrada za životno djelo pojedincu za trajan doprinos razvoju i unapređenju humanitarnog rada u obliku povelje i novčanog iznosa, te kao Godišnja nagrada pravnoj ili fizičkoj osobi za iznimna postignuća u području humanitarnog rada u obliku povelje. U tekućoj godini dodjeljuje se jedna Nagrada za životno djelo i najviše tri Godišnje nagrade.
 
Javni poziv za prijavu kandidata za dodjelu Državne nagrade za humanitarni rad za 2012. godinu možete preuzeti na internetskoj stranici Ministarstva socijalne politike i mladih.
 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori