Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe droga Vlade RH - novi predstavnik organizacija civilnog društva

Ured za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske zatražio je od Savjeta za razvoj civilnoga društva prijedlog imenovanja novog predstavnika organizacija civilnog društva koja djeluje na području suzbijanja zlouporabe droga, a koji bi se predložio Vladi RH za člana Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske.
 
Povjerenstvo ima predsjednika i trinaest članova. Predsjednik Povjerenstva je potpredsjednik Vlade RH kojeg odredi Vlada, dok su članovi predstavnici resornih ministarstava i predstavnik organizacije civilnog društva koji se imenuju rješenjem Vlade Republike Hrvatske. Zadaća Povjerenstva je koordinacija aktivnosti ministarstava i drugih subjekata uključenih u program suzbijanja zlouporabe droga, od prevencije do resocijalizacije kao i usvajanje godišnjih programa nadležnih ministarstava i državnih upravnih organizacija. Povjerenstvo donosi opće i posebne programe mjera za suzbijanje zlouporabe droga koja će provoditi ministarstva.
 
Član Povjerenstva bi trebao biti ne samo predstavnik organizacije civilnoga društva koja aktivno djeluje na području suzbijanja zlouporabe droga, već i kao osoba koja je svojim dosadašnjim djelovanjem pružila značajan doprinos te postigla istaknute rezultate na području problematike ovisnosti o drogama.
 
Molimo zainteresirane da do 5. studenog 2012. putem obrasca dostave prijedloge kandidata za Povjerenstvo. Prijedlozi se dostavljaju članovima Savjeta za razvoj civilnoga društva - predstavnicima udruga iz navedenog područja. Popis članova s elektroničkim adresama pronađite ovdje.
 
 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori