Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Održana prva sjednica Međuresornog povjerenstva za koordinaciju politike financiranja projekata i programa udruga iz državnog proračuna Republike Hrvatske

U petak, 27. srpnja 2012., u zgradi Vlade Republike Hrvatske, održana je prva sjednica Međuresornog povjerenstva za koordinaciju politike financiranja projekata i programa udruga iz državnog proračuna Republike Hrvatske. Sukladno Odluci Vlade Republike Hrvatske od 12. srpnja 2012., Međuresorno povjerenstvo ima za cilj uspostaviti djelotvornu koordinaciju tijela državne uprave, Vladinih ureda i drugih javnih institucija u svrhu racionalne i transparentne dodjele bespovratnih sredstava iz državnog proračuna projektima i programima od osobitog interesa za opće/javno dobro koje provode udruge u Republici Hrvatskoj. 
Prvom sjednicom Povjerenstva je, po ovlaštenju potpredsjednice Vlade Milanke Opačić, predsjedavao ravnatelj Vladinog Ureda za udruge, dr.sc. Igor Vidačak. Na sjednici su raspravljeni glavni izazovi i prijedlozi poboljšanja u sustavu financiranja projekata i programa udruga iz javnih izvora te je dogovoren plan aktivnosti do kraja 2012.
Jedna od prioritetnih zadaća svih ministarstava i drugih institucija uključenih u sustav financiranja projekata i programa udruga jest izraditi temeljitu sektorsku analizu s pregledom ključnih problema koji se planiraju rješavati u suradnji s udrugama/organizacijama civilnog društva u sljedećem proračunskom razdoblju. Na temelju sektorskih analiza te provedenih rasprava, pripremit će se proračunski planovi i prijedlozi kriterija za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću u 2013. godini.
Očekuje se da će kroz rad Povjerenstva već krajem 2012. biti objavljen jedinstveni plan svih natječaja za financiranje projekata i programa udruga iz državnog proračuna za 2013. godinu.

 

 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori