Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Nagrade najuspješnijim sudionicama Dana otvorenih vrata udruga 2012.

U sklopu ovogodišnjih Dana udruga po prvi puta je u udrugama širom Hrvatske održan Dan otvorenih vrata udruga.  Cilj ovog događanja organiziranog 16. lipnja 2012. bio je građanima i široj javnosti približiti programe i projekte od interesa za opće dobro koje provode udruge u Hrvatskoj. Udruge koje su se prijavile za sudjelovanje otvorile su svoja vrata zainteresiranim građanima kako bi ih informirale o radu udruge, uslugama koje ona pruža i mogućnostima za uključivanje u njene aktivnosti. Dan otvorenih vrata održalo je gotovo 130 udruga s područja cijele Hrvatske. Od svih prijavljenih, izvještaje o provedenom Danu otvorenih vrata dostavilo nam je 27 udruga. Kao što je bilo i najavljeno, organizatori Dana udruga odabrali su 5 najuspješnijih udruga koje su zaslužile posebne nagrade za svoj trud. Prilikom odabira posebnu pozornost smo obratili načinu na koji je udruga osmislila Dan otvorenih vrata i okupila zainteresirane građane u svojoj lokalnoj zajednici, ponuđenom sadržaju, broju posjetitelja, te popraćenosti u lokalnim medijima. 

Organizatori Dana udruga 2012. odlučili su kao prvoplasirane nagraditi dvije udruge, te nagrade za drugo mjesto dodijeliti trima udrugama kako slijedi:
 
1.      Poklon bon u vrijednosti 900 kn, ACT Printlab d.o.o., dizajn promotivnog materijala dobile su:  
  • Udruga za promicanje kvalitete života i održanje mentalnog zdravlja Pozitiva, Nova Gradiška
  • Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Srce, Sv. Ivan Zelina
2.      Poklon bon u vrijednosti 400 kn, Limes plus d.o.o., uredski pribor dobile su:
  • Udruga Amadea, Đakovo
  • Udruga Edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije, Velika Gorica
  • Udruga za terapijsko jahanje Pegaz, Rijeka
 
Čestitamo svima na uloženom trudu i uspješno održanom Danu otvorenih vrata, te pozivamo udruge da se ovoj manifestaciji priključe i iduće godine.
 
Dostavljene izvještaje možete pogledati u nastavku:
 
Nit 
 
 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori