Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Javna rasprava o nacrtu Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnog društva od 2012. do 2016. godine

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske organizira javnu raspravu o nacrtu Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnog društva od 2012. do 2016. godine. Javna rasprava će se održati u ponedjeljak, 4. lipnja, u vremenu od 10,00 do 13,00 sati, u Hrvatskoj zajednici tehničke kulture, Dalmatinska 12 u Zagrebu.

Proces izrade Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva za razdoblje 2012. – 2016. godine započeo je  na Danima udruga 2011., kada je dvjestotinjak sudionika i sudionica događanja zajednički razvijalo prijedloge za viziju razvoja civilnog društva u Republici Hrvatskoj. Nastavak procesa činila je rasprava o polazišnim osnovama za izradu nove Nacionalne strategije, održana u lipnju 2011., na kojoj je sudjelovalo tridesetak sudionika, predstavnika tijela državne uprave i organizacija civilnoga društva. U skladu s dogovorom postignutim na javnoj raspravi, od rujna 2011. u višemjesečnom radu na pisanju prijedloga Strategije sudjelovalo je oko 50 predstavnika organizacija civilnog društva te tijela državne uprave i rezultat toga rada je nacrt Strategije o kojem se provodi javno savjetovanje.
 Cilj i svrha javne rasprave jest prikupiti mišljenja zainteresirane javnosti o predloženim mjerama i aktivnostima Nacionalne strategije, kako bi one što bolje odgovarale stvarnim potrebama u narednom razdoblju te djelovale na rješavanju problema s kojima je civilno društvo u Hrvatskoj suočeno u svom djelovanju i razvoju.
 
Molimo sve zainteresirane za javnu raspravu da svoje sudjelovanje potvrde najkasnije do petka 1. lipnja, do 14,00 sati, putem prijavnog obrasca.
 
Tekst nacrta Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnog društva od 2012. do 2016. možete preuzeti OVDJE.
 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori