Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Seminar „Procjena učinaka propisa“

Ured za zakonodavstvo Vlade Republike Hrvatske, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, organizira niz seminara o procjeni učinaka propisa, s ciljem podizanja svijest unutar poslovne zajednice, civilnog društva i šire javnosti o području procjene učinaka propisa. Sudionici seminara imat će priliku upoznati se s procjenom učinaka propisa, funkcioniranjem postupka procjene učinaka u praksi te prednostima ovog procesa te saznati kako se uključiti u postupak procjene učinaka propisa, kroz konzultacije i savjetovanje - ključne elemente dobrog zakonodavnog postupka.

Događanja u nekoliko gradova diljem Republike Hrvatske organiziraju se u sklopu twinning projekta Ureda za zakonodavstvo i tvrtke „NI-CO“ iz Sjeverne Irske te Ministarstva pravosuđa Republike Estonije. Predavači na seminaru su stručnjaci iz britanske i estonske državne uprave koji će podijeliti svoja iskustva iz procesa procjene učinaka propisa, kao i predstavnici Ureda za zakonodavstvo koji će predstaviti značajke hrvatskog sustava procjene učinaka propisa.
 
Raspored seminara:
  • Osijek: 21.05.2012. (Županijska komora Osijek, Europske avenije 13)
  • Varaždin: 22.05.2012. (Županijska komora Varaždin, P. Preradovića 17/II.)
  • Rjeka: 23.05.2012. (Županijska komora Rijeka, Bulevar oslobođenja 23)
  • Split: 24.05.2012. (Ekonomski fakultet Sveučilišta u Splitu, Matice hrvatske 31).
Sva događanja počinju u 9:30, a prijavnice, s rokovima za prijavu, preuzmite u nastavku:
 
 
Napominjemo kako će se prijave, zbog ograničenih kapaciteta, prihvaćati prema redoslijedu zaprimanja.  
 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori