Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Održan prvi mjesečni sastanak koordinatora savjetovanja

Nakon završenog programa izobrazbe i treninga za koordinatore savjetovanja, provedenog kroz tri modula u sklopu IPA 2009 projekta Jačanje kapaciteta Vladinog Ureda za udruge za izgradnju učinkovitog partnerstva s organizacijama civilnog društva u borbi protiv korupcije, jedna od najvažnijih preporuka odnosila se na nastavak koordinacije i daljnjeg umrežavanja imenovanih koordinatora savjetovanja u tijelima državne uprave i uredima Vlade. Stoga je dogovoreno održavanje redovitih mjesečnih sastanaka koordinatora koji osim edukativne imaju i značajnu ulogu u kontekstu razmjene iskustva i dobre prakse.

Prvi takav sastanak održan je 13. travnja 2012. u prostorima Ministarstva turizma, na kojem je prisustvovalo dvadesetak osoba iz tijela državne uprave i ureda Vlade Republike Hrvatske. Prisutnima se uvodno obratila pomoćnica ministra turizma, gđa Božica Lapić, izrazivši dobrodošlicu koordinatorima savjetovanja, uz isticanje važnosti kvalitetne komunikacije sa zainteresiranom javnošću prilikom donošenja propisa za njihovu kasniju kvalitetnu primjenu. Dogovorene su daljnje aktivnosti oko razvoja mrežnih podstranica o savjetovanju sa zainteresiranom javnošću, ali i oko izrade izvještaja o provedenim savjetovanjima u 2011. Sudionici sastanka upoznali su se i s nekim provedbenim aktivnostima u Akcijskom planu Partnerstva za otvorenu vlast, usvojenom 5. travnja 2012., a koje se izravno odnose na provedbu Kodeksa sa zainteresiranom javnošću u postupcima donošenja zakona, drugih propisa i akata. Sljedeći sastanak koordinatora savjetovanja očekuje se u svibnju.
 
 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori