Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Ured za udruge podupire projekt Godišnje nagrade za socijalno poduzetništvo

Ured za udruge aktivno se uključio u projekt dodjele godišnje nagrade za socijalno poduzetništvo, sudjelovanjem u pripremnim aktivnostima te ocjenjivačkom odboru skupa s predstavnicima Foruma socijalnog poduzetništva kao neformalne mreže koja radi na stvaranju poticajnog okruženja za razvoj socijalnog poduzetništva u Hrvatskoj, te predstavnicima Ministarstva rada i mirovinskoga sustava i British Councila.
 
Socijalno poduzetništvo obuhvaća niz ekonomskih aktivnosti kojima je primarni cilj rješavanje društvenih problema ispred ostvarivanja profita za vlasnike i dioničare. Ono djeluje na tržištu proizvodnjom dobara i usluga na poduzetnički i inovativan način, a stvorene viškove koristi za društveno dobro.
Nagrada se dodjeljuje u dvije kategorije: godišnja nagrada za socijalno poduzetništvo i godišnja nagrada za socijalnopoduzetničku ideju. Glavni kriteriji za dodjelu nagrada su inovativnost, održivost, izravni društveni utjecaj i razvojna perspektiva.

Rok za prijavu na natječaj je 13. siječnja 2012., a više o nagradi i prijavama pročitajte ovdje. 

 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori