Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Koordinacijski sastanak davatelja bespovratnih sredstava

S ciljem koordinacije aktivnosti i daljnjeg jačanja suradnje s ministarstvima, uredima Vlade Republike Hrvatske, Gradom Zagrebom, odnosno javnim institucijama koje dodjeljuju bespovratna sredstva organizacijama civilnog društva iz državnog proračuna i drugih javnih izvora, u petak 16. prosinca 2011. u hotelu Dubrovnik u Zagrebu Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske održao je 9. Koordinacijski sastanak s predstavnicima tijela državne uprave, javnih institucija i Grada Zagreba – davatelja bespovratnih sredstava projektima i programima organizacija civilnog društva.

Na sastanku su istaknuti najvažniji zaključci iz Izvješća o financiranju projekata i programa organizacija civilnog društva u 2010. godini, te preporuke za unapređenje sustava financiranja projekata i programa organizacija civilnoga društva iz državnog proračuna. Na sastanku su dogovorene osnovne smjernice za dostavu izvješća o dodijeljenim bespovratnim sredstvima u 2011. godini. Upraviteljica Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva Cvjetana Plavša-Matić predstavila je Potporu_plus - jedinstveni informacijski sustav za provedbu i praćenje dodjele bespovratnih sredstava organizacijama civilnog društva, koji će uskoro moći koristiti svi davatelji bespovratnih sredstava iz javnih izvora. Ured za udruge najavio je i održavanje Info dana 2012. odmah nakon usvajanja Državnog proračuna za 2012. godinu i Uredbe o kriterijima za utvrđivanje korisnika i načinu raspodjele dijela prihoda od igara na sreću za 2012. godinu.

 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori