Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Regionalni forum Europa za građane, Hotel International, Zagreb, Miramarska 24, 18. studenoga 2011.

U organizaciji Ureda za udruge Vlade RH, 18. studenog 2011. u Zagrebu u hotelu International održat će se Regionalni forum Europa za građane.
Europa za građane program je kojim se pruža financijska potpora projektima promicanja aktivnog europskog građanstva te promicanja tolerancije, solidarnosti i uzajamnog razumijevanja europskih građana.
Regionalni forum zamišljen je kao susret nacionalnih kontakt točaka za program Europa za građane te predstavnika organizacija civilnog društva i jedinica lokalne i regionalne samouprave iz zemalja sudionica programa iz regije te zemalja koje će mu se uskoro pridružiti (Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Mađarska, Makedonija, Slovenija, Srbija) putem kojeg će se promicati rezultati i postignuća uspješno provedenih projekata programa Europa za građane, a ujedno i predstaviti projektne ideje za potencijalna buduća partnerstva na nadolazećim natječajima. Uz to, putem ovog događanja nastoji se omogućiti lakši pronalazak projektnih partnera potencijalnim prijaviteljima na natječaje programa Europa za građane, kao i facilitirati razmjenu informacija o postojećim interesima i mogućim područjima suradnje.
 
Predstavnicima organizacija civilnog društva i jedinica lokalne i regionalne samouprave iz Hrvatske zainteresiranima za predstavljanje projektnih ideja i traženje projektnih partnera osigurat će se organizirani prijevoz iz Osijeka, Rijeke i Splita (podaci o vremenu i mjestu polaska biti će poznati 15. studenoga 2011.). Za predstavnike organizacija civilnog društva postoji mogućnost organiziranja smještaja u Zagrebu.
 
Program događanja možete preuzeti u nastavku:
 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori