Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Savjetovanje o nacrtima propisa vezanim uz procjenu učinaka propisa

Ured za zakonodavstvo Vlade Republike Hrvatske pokrenuo je sredinom listopada javno savjetovanje o nacrtu Prijedloga Uredbe o kriterijima za Prethodnu procjenu, načinu provedbe postupka procjene učinaka propisa i savjetovanja s javnošću, kao i  javno savjetovanje o nacrtu Prijedloga strategije procjene učinaka propisa.

U navedenim postupcima savjetovanja javnost može sudjelovati davanjem mišljenja, primjedbi i prijedloga u pisanom obliku koji se mogu dostaviti na adresu:
 
Ured za zakonodavstvo Vlade Republike Hrvatske
Trg sv. Marka 2
10000 Zagreb
 
putem e-pošte na adresu zakonodavstvo@vlada.hr, ili telefaksom na broj +385 1 4569 386. Rok za dostavu pisanih priloga vezanih uz nacrt Prijedloga Uredbe je 15. studeni, dok se o nacrtu Prijedloga Strategije moguće očitovati do 30. studenog 2011.
 
Nacrti propisa, izuzetno bitnih i za dodatno osnaživanje samog procesa savjetovanja u Republici Hrvatskoj, razmotrit će se i na okruglom stolu u organizaciji Ureda za zakonodavstvo, a po isteku roka za dostavu pisanih priloga, Ured će na svojim mrežnim stranicama dati prikladnu obavijest o prihvaćenim i neprihvaćenim primjedbama, mišljenjima i prijedlozima dostavljenim za vrijeme predmetnog savjetovanja.
 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori