Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Nastavljeno javno savjetovanje o prijedlozima zakona iz područja znanosti i visokog obrazovanja

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa nastavilo je javno savjetovanje o završnim tekstovima nacrta prijedloga zakona iz područja znanosti i visokog obrazovanja.

Nakon zajedničkog sastanaka svih triju prosudbenih povjerenstava za izradu Zakona o znanosti, Zakona o sveučilištu i Zakona o visokom obrazovanju, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa poziva svu zainteresiranu javnost da alternativne prijedloge, koji se odnose na ove nacrte prijedloga zakona, i dalje dostavljaju na adresu javnarasprava@mzos.hr, uz napomenu da Ministarstvo predlaže donošenje spomenutih zakona kroz dva čitanja.
 
U Ministarstvu ističu da se ovim nacrtima prijedloga zakona jamči depolitizacija akademske i znanstvene zajednice te se sprječava bilo kakva komercijalizacija visokog obrazovanja kao djelatnosti od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku. Više informacija o posljedicama koje će proisteći donošenjem ovih zakona pronađite na mrežnim stranicama Ministarstva.
 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori