Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Službeno pokrenuta globalna inicijativa Partnerstvo za otvorenu vlast

Na marginama opće skupštine UN-a u New Yorku, u utorak 20. rujna, službeno je pokrenuta globalna inicijativa Partnerstvo za otvorenu vlast. Tom je prigodom objavljena Deklaracija o otvorenoj vlasti, a osam zemalja članica upravljačkog odbora predstavili su svoje nacionalne akcijske planove. Namjeru sudjelovanja u inicijativi na zajedničkom sastanku potvrdilo je još 38 novih zemalja sudionica, uključujući i Hrvatsku koju je na sastanku predstavljao predsjednik RH, prof.dr.sc. Ivo Josipović.

Nacionalni akcijski planovi trebali bi, nakon šire javne rasprave, biti dovršeni te predstavljeni ostalim članicama ove globalne inicijative najkasnije do ožujka 2012. kada je predviđen sljedeći sastanak ove globalne inicijative u Brazilu.
 
Republika Hrvatska je prije nekoliko tjedana poslala službeno pismo namjere sudjelovanja u ovoj inicijativi, a prva javna rasprava je održana 14. rujna u organizaciji Ureda predsjednika RH, Ureda za udruge Vlade RH i Veleposlanstva SAD u RH.
 

Video snimka inicijalnog sastanka čelnika zemalja sudionica Partnerstva za otvorenu vlast

 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori