Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Okrugli stol "Partnerstvo za otvorenu vlast", 14. rujna 2011., Zagreb, Novinarski dom

Ured za udruge Vlade RH, u suradnji Uredom predsjednika Republike Hrvatske i Veleposlanstvom Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj, suorganizira okrugli stol Partnerstvo za otvorenu vlast koji će se održati u srijedu 14. rujna 2011., s početkom u 9:00, u Novinarskom domu, Perkovčeva 2, Zagreb.

Cilj je okruglog stola potaknuti napredak na području transparentnosti i otvorenosti rada tijela javne vlasti, uključivanja građana i civilnog društva u oblikovanje javnih politika, borbe protiv korupcije te korištenja novih tehnologija za poboljšanje kvalitete usluga javne uprave. Na okruglom stolu bit će predstavljena nova multilateralna inicijativa Partnerstvo za otvorenu vlast (Open Government Partnership), u kojoj je Republika Hrvatska nedavno službeno izrazila interes sudjelovati.      
 
Globalna inicijativa Partnerstvo za otvorenu vlast službeno će se pokrenuti sastankom čelnika država na marginama predstojeće Opće skupštine Ujedinjenih naroda 20. rujna, a za očekivati je da će otvoriti prostor za intenzivnu razmjenu iskustava i uzajamnu potporu predstavnika države, civilnog društva i privatnog sektora u promicanju transparentnosti i učinkovitosti rada državnih tijela, na dobrobit građana. Začetnik ove inicijative je američki predsjednik Obama koji je u svome govoru na Općoj skupštini UN-a u rujnu 2010. najavio osnovna načela Partnerstva.                  
 
Više informacija o samoj inicijativi dostupno je na internetskim stranicama: http://www.opengovpartnership.org
 
Program okruglog stola dostupan je ovdje.
 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori