Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Izvješće o radu Ureda za udruge za 2009. i 2010. godinu

Ured za udruge objavio je Izvješće o radu za 2009. i 2010. godinu. U središtu djelovanja Ureda bilo je nekoliko prioriteta koji proistječu iz prepoznavanja važnosti potencijala civilnog društva za doprinos ukupnim razvojnim procesima u Republici Hrvatskoj, a sukladno ciljevima Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva.

Među najvažnijim područjima djelovanja Ureda u navedenom razdoblju treba izdvojiti: daljnje jačanje sposobnosti udruga za korištenje raspoloživih fondova Europske unije namijenjenih potpori razvoju civilnoga društva te stvaranje podloge za uspješno korištenje strukturnih fondova za civilno društvo nakon ulaska u punopravno članstvo; potpora nastavku uspješnog sudjelovanja Republike Hrvatske u programu Unije „Europa za građane“, za koji Ured djeluje kao kontaktna točka Europske komisije u Hrvatskoj; poboljšanje standarda za dodjelu, praćenje i vrednovanje financijskih potpora projektima i programima udruga iz državnog proračuna i drugih javnih izvora; razvoj suradnje i savjetovanja s udrugama i ostalim predstavnicima zainteresirane javnosti u razvoju javnih politika; te razmjenu iskustava i znanja na području stvaranja poticajnog institucionalnog okruženja za potporu djelovanju udruga sa zemljama u okruženju.
 
Ovim putem još jednom zahvaljujemo na dobroj suradnji brojnim organizacijama civilnog društva, te nizu domaćih i međunarodnih javnih i privatnih institucija.
 
Izvještaj u elektronskom obliku možete preuzeti ovdje.
 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori