Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Okrugli stol "Izazovi uključivanja građana u oblikovanje javnih politika"

Ured za udruge Vlade RH i Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u RH organiziraju okrugli stol o izazovima uključivanja građana u oblikovanje javnih politika.

Okrugli stol održat će se 13. lipnja 2011. (ponedjeljak), od 14 do 16 sati u Hrvatskome saboru (dvorana Ivana Mažuranića). Cilj je okruglog stola raspraviti mogućnosti osnaživanja dijaloga s građanima i širom javnošću u pripremi i provedbi javnih politika, a sukladno usvojenom Kodeksu savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u donošenju novih zakona, drugih propisa i akata, mjerama Akcijskog plana uz Strategiju suzbijanja korupcije te aktivnostima reforme javne uprave usmjerenima prema boljoj suradnji državnih tijela i civilnog društva. 

Okrugli stol će otvoriti predsjednik Sabora, g. Luka Bebić, te veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u RH, Nj.E. James Foley. Uvodno predavanje će održati dr. Carolyn J. Lukensmeyer, osnivačica i predsjednica organizacije AmericaSpeaks. Dr. Lukensmeyer je inovatorica na području sudioničke demokracije, reforme javne uprave i organizacijskog razvoja. Organizaciju AmericaSpeaks osnovala je 1995. godine s ciljem razvoja novih inovativnih demokratskih praksi koje će ojačati glas građana u procesu donošenja odluka, a vrlo je aktivno uključena i u provedbu strategije otvorene i transparentne Vlade SAD-a, jedne od okosnica programa predsjednika Obame. Prije osnivanja AmericaSpeaks, Carolyn je radila kao savjetnica voditelju osoblja u Bijelog kući od studenog 1993. do lipnja 1994., a za svoj rad je dobila ugledna međunarodna priznanja.
 
Dr. Lukensmeyer će u sklopu svog posjeta Hrvatskoj održati i cjelodnevni trening za koordinatore za savjetovanje sa zainteresiranom javnošću imenovane u svim tijelima državne uprave, sukladno Akcijskom planu uz Strategiju suzbijanja korupcije.
 
Broj sudionika okruglog stola je ograničen, a svi zainteresirani se mole da prijavu za sudjelovanjem pošalju čim prije, a ne kasnije od 9. lipnja u 12h, na e-mail: ante.martic@uzuvrh.hr. Nacrt programa možete preuzeti ovdje.
 
Za više informacija o radu AmericaSpeaks i dr. Lukensmeyer, pogledajte internetske stranice dolje niže:
 
 

Životopis dr. Carolyn J. Lukensmeyer

 

 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori