Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Sastanak koordinatora za savjetovanje

Ured za udruge organizirao je u petak, 17. prosinca 2010., sastanak koordinatora za savjetovanje sa zainteresiranom javnošću u postupcima drugih propisa i akata. Na sastanku se razgovaralo o Smjernicama za primjenu Kodeksa te o ulozi koordinatora u razvoju kulture savjetovanja, veće transparentnosti i otvorenosti u radu državnih tijela. Također, raspravljalo se o mogućnostima daljnje izobrazbe koordinatora u sljedećem razdoblju, ponajprije u sklopu projekta kojeg u tu svrhu financira Europska komisija, a čiji početak se očekuje u veljači 2010.

Koordinatori za savjetovanje su osobe imenovane ispred središnjih tijela državne uprave, odnosno, ureda Vlade zaduženih za izradu nacrta zakona, drugih propisa i akata, kao kontakt osobe za dosljedno praćenje i koordinaciju postupaka savjetovanja sa zainteresiranom javnošću. Povjerenstvo za praćenje provedbe mjera za suzbijanje korupcije na sjednici održanoj 27. srpnja ove godine poduprlo je provođenje Kodeksa savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u postupcima donošenja zakona, drugih propisa i akata (NN 140/2009) te Smjernica za primjenu Kodeksa kao podlogu za sustavnu izobrazbu koordinatora.
 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori