Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Sastanak s nacionalnim savezima udruga osoba s invaliditetom

U ponedjeljak, 8.11. 2010., Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske održao je sastanak s predstavnicima petnaestak nacionalnih saveza i udruga osoba s invaliditetom, kojem su bili nazočni i predstavnici Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom i ureda potpredsjednika Vlade RH .

Cilj sastanka bio je potaknuti razgovor o unapređenju postojećih i razvoju novih kriterija za dodjelu financijskih sredstava nacionalnim savezima za osobe s invaliditetom kao i mogućnostima rješavanja određenih ograničenja koja se pojavljuju u financiranju aktivnosti udruga osoba s invaliditetom.
Nakon kratkog osvrta na trendove financiranja projekata i programa udruga iz javnih izvora na sastanku je bilo riječi o tome:
  1. Kako unaprijediti kriterije za dodjelu, praćenje i vrednovanje institucionalnih potpora nacionalnim savezima udruga osoba s invaliditetom?
  2. Kako poboljšati pristup udruga osoba s invaliditetom ostalim natječajima za financiranje projekata i programa iz državnog proračuna, te regionalnih i lokalnih proračuna?
  3. Kako se pripremiti za bolje korištenje pretpristupnih i strukturnih fondova EU?

Predstavnici saveza imali su priliku istaknuti i raspraviti temeljne probleme i izazove s kojima se suočavaju vezan za financiranje saveza i druga osoba s invaliditetom te iznijeti svoje prijedloge za rješavanje problema.

 

 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori