Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

USAID-ov Indeks održivosti OCD-a u 2009.

Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) izradila je Indeks održivosti organizacija civilnog društva za 2009. To je ključni alat za analizu kojim se mjeri napredak organizacija civilnog društva na području srednje i jugoistočne Europe i Euro-azijske regije, u kojem su skupljeni podaci iz 29 država ove regije. Ovo je 13. po redu Indeks održivosti OCD-a koji predstavlja povijesni zapis, te sadrži bogatstvo podataka o svakoj od 29 zemalja navedenog područja.

Izvještaj nudi širu analizu sektora civilnog društva u svakoj od 29 zemalja uključujući i usporedne informacije za prethodne godine (za period od 1997-2009.), koje su sažete u Annexu A. Podloga za analizu bilo je istraživanje sveukupnog poticajnog okruženja za razvoj civilnog društva, s posebnim fokusom na 7 područja: pravno okruženje, organizacijski kapacitet, financijska održivost, zagovaranje, pružanje usluga, infrastruktura, i javni imidž.
 
Tekst Indeksa održivosti OCD-a za 2009. možete preuzeti ovdje.

Više: www.ecnl.org
 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori