Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Dan mogućnosti kroz EU fondove „HRVATSKA U EUROPI, EUROPA ZA HRVATSKU“, Zagreb, predvorje Muzeja Mimara, 15. travnja 2010.

Ministarstvo financija RH organizira Dan mogućnosti kroz EU fondove „HRVATSKA U EUROPI, EUROPA ZA HRVATSKU“, koji će se održati u predvorju Muzeja Mimara, 15. travnja 2010. godine, od 11.00 do 19.00 sati.

Cilj ovog cjelodnevnog, informativno-edukacijskog događaja je svim zainteresiranima pružiti sveobuhvatnu i stručnu informaciju o mogućnostima korištenja sredstava iz aktualnog IPA pretpristupnog programa kao i budućih EU fondova, koji će Republici Hrvatskoj biti na raspolaganju nakon ulaska u Europsku uniju.
 
Svi posjetitelji imat će priliku direktno razgovarati i dobiti željene informacije od stručnjaka iz institucija koje su trenutno akreditirane za korištenje pretpristupnih programa, a koje će imati značajnu ulogu i u budućim fondovima EU. Informiranje će se odvijati putem tematskih info pultova: 
  1. info pult - Civilno društvo
  2. info pult - Prekogranična suradnja i izgradnja poslovne infrastrukture
  3. info pult - Regionalna konkurentnost
  4. info pult - Infrastrukturni projekti (na području prometa te zaštite okoliša – sustav upravljanja otpadnim vodama te gospodarenje otpadom)
  5. info pult - Razvoj ljudskih potencijala
  6. info pult - Poljoprivreda
  7. info pult - Središnji državni ured za razvojnu strategiju i koordinaciju EU fondova
 
Posjetitelji će također imati priliku pogledati izložbu fotografiju projekata financiranih kroz dosadašnje pretpristupne programe.
 
Sudjelovanje u natječajima za dodjelu sredstava iz EU pretpristupnih fondova je izazov, posebno za institucije, organizacije i tvrtke koje se po prvi put susreću s tom mogućnosšću. Sudjelovanjem u tom procesu stječu se iskustva,  znanja i vještine, koje će biti od neprocjenjive važnosti pri korištenju, obujmom puno većih, EU fondova koji će biti na raspolaganju Republici Hrvatskoj nakon pristupanja Europskoj uniji. Informacije koje će se moći dobiti u okviru Dana mogućnosti kroz EU fondove zasigurno mogu biti od velike pomoći svima koji namjeravaju postati budući uspješni korisnici EU sredstava.
 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori