Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Vlada Republike Hrvatske imenovala je novi Savjet za razvoj civilnoga društva

Vlada Republike Hrvatske, na sjednici održanoj 24. ožujka 2010., razriješila je članove dosadašnjeg saziva Savjeta za razvoj civilnoga društva, kojemu je istekao mandat i imenovala članove i zamjenike članova novog saziva Savjeta za razvoj civilnoga društva. Time je završen višemjesečni postupak isticanja kandidata i izbora novih članova i njihovih zamjenika, započet još u prosincu 2009. Naime, Poslovnikom Savjeta određen je dvostupanjski postupak kandidiranja, a potom i glasovanja za članove i zamjenike članova Savjeta za razvoj civilnoga društva, koji dolaze iz redova organizacija civilnoga društva.

Novine uvedene novom Odlukom o osnivanju Savjeta za razvoj civilnoga društva (NN 140/09) u odnosu na prošli saziv očituju se u   imenovanju zamjenika člana koji će, obzirom na mjesečnu dinamiku održavanja sjednica Savjeta, odnosno njegovih radnih skupina, omogućiti kvalitetniji i učinkovitiji rad ovog Vladinog savjetodavnog tijela. Tijekom dosadašnjeg rada Savjeta pokazalo se nužnim i povećanje broja članova Savjeta iz reda predstavnika organizacija civilnog društva iz područja športa i tehničke kulture, te iz reda tijela državne uprave iz Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva i Ureda za udruge. Valja napomenuti kako će u novom sazivu Savjeta biti zastupljeni i predstavnici zaklada, sindikata i udruga poslodavaca što je sukladno dobroj europskoj praksi koja potiče osnaživanje horizontalnog dijaloga svih organizacija civilnog društva.
 
 

Rješenje o razrješenju članova Savjeta za razvoj civilnoga društva (NN 38/2010)

Rješenje o imenovanju članova Savjeta za razvoj civilnoga društva (NN 38/2010)

Rješenje o imenovanju zamjenika članova Savjeta za razvoj civilnoga društva (NN 38/2010)

 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori