Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

U fokusu

Povodom Dana otvorenih vrata udruga 2015., Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske organizira konferenciju „Udruge kao pokretači lokalnog razvoja“ koja će se održati 27. svibnja 2015. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu (Hrvatske bratske zajednice 4), s početkom u 10 sati.
 
Konferencija će raspravljati iskustva i izazove suradnje s organizacijama civilnog društva na lokalnoj razini, a organizirano je i predstavljanje mobilne aplikacije UdrugeInfo kojom se želi povećati vidljivost udruga u lokalnoj zajednici, te osnažiti sudjelovanje građana u aktivnostima koje udruge provode. Na konferenciji će biti prilike i za raspravu o primjeni Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge na lokalnoj i regionalnoj razini.
 
Očekuje se sudjelovanje predstavnika organizacija civilnoga društva, prvenstveno udruga, jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, tijela državne uprave, medija i građana zainteresiranih za razvoj civilnoga društva u Republici Hrvatskoj.
 
Program rada preuzmite ovdje.

Prijavni obrazac moguće je preuzeti ovdje. Prijave se šalju putem telefaksa na broj 01/4599-811 ili putem e-pošte na info@uzuvrh.hr do 22. svibnja 2015. godine.
14.5.2015.. Najava konferencije povodom Dana otvorenih vrata udruga 2015.
12.3.2015.. Vodič za osnivanje udruge
12.3.2015.. Vlada usvojila Uredbu o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge
KOMENTARI
korisničko ime:
komentar:
 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori

 
Koliki dio godišnjih prihoda vaše udruge predstavljaju prihodi od vlastite djelatnosti?