Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

U fokusu

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva izdali su Vodič za osnivanje udruge koji možete preuzeti ovdje.

Radi preglednosti i jednostavnijeg poduzimanja pojedinih koraka pri osnivanju udruge, u ovom su Vodiču istaknute ključne odredbe Zakona o udrugama i Pravilnika o sadržaju i načinu vođenja Registra udruga RH i Registra stranih udruga u RH vezane uz postupak osnivanja i registracije udruga, a dodatno su naglašene odredbe koje su novina u odnosu na Zakon o udrugama koji je bio na snazi do 1. listopada 2014. godine.
 
Svoje komentare o korisnosti materijala koje sadrži Vodič, prijedloge za njihovu nadopunu i unapređenje, iskustva u njihovoj uporabi (izrada/izmjena statuta, osnivanje udruge) te iskustva u postupku registracije udruge, odnosno upisa promjena možete slati putem e-pošte na info@uzuvrh.hr.
 

 

14.5.2015.. Najava konferencije povodom Dana otvorenih vrata udruga 2015.
12.3.2015.. Vodič za osnivanje udruge
12.3.2015.. Vlada usvojila Uredbu o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge
KOMENTARI
korisničko ime:
komentar:
 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori

 
Koliki dio godišnjih prihoda vaše udruge predstavljaju prihodi od vlastite djelatnosti?