Raspisan natječaj za organizacije civilnoga društva u okviru PROGRESS programa

Europska komisija raspisala je natječaj pod nazivom „Podrška nacionalnim aktivnostima u cilju identifikacije primjera dobre prakse u području suzbijanja diskriminacije i promicanju ravnopravnosti“. Natječaj Europske komisije otvoren je do 19. svibnja 2010. U okviru ovog natječaja mogu se prijaviti maximalno dva projekta iz svake države koja sudjeluje u programu PROGRESSU.

Sukladno tome, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva i Ured za ljudska prava u okviru Programa Zajednice za zapošljavanje i socijalnu solidarnost raspisali su Natječaj za ostvarivanje mogućnosti sudjelovanja u natječaju VP/2010/008 „Podrška nacionalnim aktivnostima u cilju identifikacije primjera dobre prakse u području suzbijanja diskriminacije i promicanju jednakosti.“ Svoje projekte organizacije civilnoga društva mogu prijavljivati do 19. travnja 2010., i to na propisanim obrascima koje, uz ostale detalje natječaja, mogu pronaći na web stranicama Ureda za ljudska prava Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.
 
Program Zajednice za zapošljavanje i socijalnu solidarnost (PROGRESS) osnovan je kako bi financijski podržao provedbu ciljeva Europske unije u području zapošljavanja, socijalnih pitanja i jednakih mogućnosti u skladu sa Socijalnom agendom, a traje od 2007.-2013. godine. Tijelo odgovorno za koordinaciju ovog Programa u Republici Hrvatskoj je Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, a Ured za ljudska prava Vlade Republike Hrvatske je kontakt tijelo za područje Borbe protiv diskriminacije.