Natječaj EU – Potpora društvenom dijalogu (VP/2015/001)

Europska komisija, Opća uprava za rad, socijalna pitanja i uključivanje, objavila je poziv koji se odnosi na potporu društvenom dijalogu.

Ciljevi ovog poziva uključuju mjere i inicijative povezane s prilagodbom socijalnog dijaloga na promjene u zapošljavanju i radu u svezi s izazovima, kao što su modernizacija tržišta rada i kvalitete rada, predviđanja, pripreme i upravljanje promjenama i restrukturiranjem, ozelenjavanje gospodarstva, fleksigurnost, vještine, (intra-EU) mobilnost radne snage, migracije, zapošljavanje mladih, zdravlje i sigurnost na radu, modernizacija sustava socijalne zaštite, usklađivanje profesionalnog i obiteljskog života, ravnopravnost spolova, djelovanje u području antidiskriminacije, aktivnog starenja, zdraviji i dulji radni vijek, aktivne uključenosti i dostojanstvenog rada.
 
Očekivana ukupna sredstva unutar ovog natječaja su 8.865.000 € uz zadržavanje prava EK da ne dodijeli puni raspoloživi iznos. Najveći mogući iznos po projektu je 750.000, a najmanji 108.000 €.

Rok za dostavu prijava je 15. lipnja 2015. 

Više o natječaju ovdje