Horizon 2020: Kulturna baština i europski identitet – Inovativni ekosustav digitalnih kulturnih dobara (H2020-REFLECTIVE-6-2015)

Cilj ovog natječaja je odgovoriti na rastući poriv za dijeljenjem kulturnih bogatstava, istraživanje i stjecanje znanja o našoj baštini te prepoznavanju nove kulturne baštine koja se kontinuirano stvara. Nastoji ukazati kako kulturna baština može promovirati kreativnost te potaknuti inovacije u istraživanjima, dizajnu i metodologiji te tako doprinijeti boljoj interpretaciji prošlosti, donijeti svježu perspektivu na pitanja kulture te identiteta i stvoriti društvene i gospodarske koristi. Podržava i promovira novi pristup i novu upotrebu digitalne kulturne baštine  dostupne u znanstvenim kolekcijama, arhivima, muzejima, knjižnicama . Projekti moraju digitalnim putem približiti kulturne sadržaje  novoj publici kroz razvoj novog kulturnog okoliša, aplikacija, alata te usluga.

 
Ukupna raspoloživa bespovratna sredstva u okviru ovog natječaja su 10.000.000 eura, dok je stopa sufinanciranja 70% od ukupno prihvatljivih projektnih troškova (iznimno 100% ukoliko je prijavitelj neprofitna organizacija).
 
Rok za prijavu je 28. svibnja 2015.
 
Više ovdje.

Također napominjemo da Agencija za mobilnost i programe EU organizira informativni dan ''Računovodstveno praćenje FP7 i Obzor 2020. projekata', s ciljem detaljnijeg upoznavanja s financijskim pravilima programa s naglaskom na računovodstveno praćenje projekata te upoznavanje s najčešćim pravnim i administrativnim pitanjima prijave i provedbe projekata.
Informativni dan će se održati 17. travnja 2015. godine u Agenciji za mobilnost i programe EU (dvorana Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža u prizemlju), Frankopanska 26, s početkom u 10 sati.