Natječaj EU otvoren za Hrvatsku u sklopu Programa „Non-state actors and local authorities in development“ (Europe/Aid/131141/C/ACT/Multi)

Europska komisija objavila je natječaj u sklopu programa „Sudjelovanje nedržavnih aktera i predstavnika lokalnih vlasti u razvoju“, koji je otvoren i za hrvatske organizacije. Program je uveden 2007., a ovogodišnji je usmjeren na potporu projektima čiji su nositelji nedržavni akteri, s ciljem jačanja svijesti javnosti o pitanjima razvoja i promocije obrazovanja u službi razvoja u Europskoj uniji i zemljama u procesu pristupanja EU, pa tako i Hrvatskoj kako bi učvrstili razvojne politike u EU društvima, potaknuli potporu javnosti za sudjelovanje u borbi protiv siromaštva, kao i pravednije odnose između razvijenih i zemalja u razvoju te razmjene stavova o pitanjima i izazovima s kojima se suočavaju zemlje u razvoju i njihovo stanovništvo.

Ukupni indikativni iznos u okviru ovog natječaja je 27.121.500 eura. Projektni prijedlozi prijavljuju se unutar sljedećih tematskih područja:
 
1. Projekti usmjereni formalnom obrazovnom sustavu
2. Projekti usmjereni na izvanškolski (neformalni) sustav obrazovanja
3. Projekti usmjereni na kampanje i aktivnosti zagovaranja

Rok za dostavljanje ponuda je 21. studenoga 2011.

Detaljnije informacije o natječaju te dokumentacija dostupne su ovdje.