PROGRESS – Socijalno eksperimentiranje

Europska komisija objavila je natječaj u sklopu Programa PROGRESS pod nazivom „Socijalno eksperimentiranje“ (Call for proposala VP/2010/007) kojem je svrha promicanje socijalnih eksperimenata kao izvora inovacija u socijalnim politikama koje su obuhvaćene modelom otvorene koordinacije koja se primjenjuje u socijalnoj zaštiti i socijalnom uključivanju u Europskoj uniji.

Potencijalni prijavitelji mogu biti javna tijela, regionalne i lokalne vlasti, nevladine organizacije, pružatelje usluga itd.iz zemalja koje sudjeluju u PROGRESS-u, uključujući i EFTA države, države kandidatkinje, te države potencijalne kandidatkinje (EU 27, Norveška, Island, Lichtenstein, Hrvatska, Makedonija, Turska te potencijalna država kandidatkinja: Srbija) Također, moraju biti registrirane organizacije (pravne osobe) osnovane u jednoj od zemalja koje sudjeluju u PROGRESS-u sa uspostavljenom administrativnom i financijskom strukturom upravljanja.
 
Ukupan iznos predviđen u okviru ovog natječaja je 2,5 milijuna Eura, te se očekuje da će oko 10 projekata biti financirano. Europska komisija sufinancirat će 80%, dok ostatak od 20% treba pokriti sam prijavitelj.
 
Rok za dostavljanje projektnih prijedloga je 31. kolovoza 2010., a detaljnije informacije možete pronaći ovdje.