Svjetska banka – Fond za civilno društvo 2009.

Svjetska banka je objavila natječaj u okviru Fonda za civilno društvo 2009. u Hrvatskoj. Ukupan iznos sredstava ove godine je 45.000 USD, dok će iznos dodijeljenih potpora biti u rasponu od 3.000 USD do 7.000 USD.

Opći cilj ovog programa je učiniti razvoj nepristranim i obuhvatnijim, osnaživanjem građana radi prihvaćanja i preuzimanja veće inicijative u razvojnim procesima.

Fond za civilno društvo podupire aktivnosti čiji je primarni cilj građanski angažman u potpori aktivnostima za osnaživanje i omogućavanje preuzimanja inicijative radi poboljšanja krajnjeg ishoda razvoja i utjecanja na njega. Tim se aktivnostima jačaju mehanizmi za uključivanje, odgovornost i sudjelovanje. Aktivnostima se jačaju i partnerstva s javnim sektorom, drugim organizacijama civilnoga društva i privatnim sektorom. Fond za civilno društvo, pokrenut 1983. godine, nastavlja promicati dijalog i širenje informacija o razvoju u forumima izvan redovitih aktivnosti Svjetske banke.
Ovim Fondom se također želi poduprijeti širenje informacija o navedenim temama, kao i o mogućnostima za poduzetništvo, razvoju vještina koje mogu osnažiti siromašne i marginalizirane skupine, te o utjecaju što ga civilno društvo i privatni sektor mogu imati na odluke koje donose središnje i lokalne vlasti.
 
Rok za podnošenje prijava je 13. ožujka 2009.
 
Detaljnije informacije o natječaju, kao i obrasci za prijavu dostupni su ovdje.