Natječaj German Federal Agency for Civic Education i Robert-Bosch-Stiftung za stipendije u 2014.

German Federal Agency for Civic Education i Robert-Bosch-Stiftung i ove godine objavili su program za građansko obrazovanje u koji je po prvi puta uključena i Hrvatska. Programom se dodjeljuje 16 stipendija mladim profesionalkama/cima iz zemalja Srednje i Jugoistočne Europe (Bugarska, Cipar, Češka, Grčka, Estonija, Mađarska, Latvija, Litva, Poljska, Rumunjska. Slovačka, Slovenija i Turska) s područja građanskog odgoja. Cilj  Programa je jačanje i razvijanje napora u ranijoj fazi kreiranja građanskog obrazovanja u navedenim zemljama.

 
Natječaj uključuje tri programa:
Program A
Sudjelovanje u trenutnim projektima koje obuhvaća stipendiranje 8-12 tjedana u njemačkoj instituciji aktivnoj u području građanskog odgoja.
 
Program B
Realiziranje vlastitog projekta koje uključuje 8-12 tjedana rada na vlastitom projektu u suradnji sa njemačkom institucijom aktivnom u području građanskog obrazovanja
 
Program C
Studijsko putovanje uključujući boravak od 8 do 12 tjedana u njemačkoj instituciji koja se bavi građanskim odgojem gdje bi radili na pripremi kratkog studijskog putovanja stručnjaka iz Njemačke u području građanskog obrazovanja u zemlju stipendista, tj. organizaciju iz koje su stipendisti.
 
Od stipendista se očekuje dobro poznavanje njemačkog jezika, da su aktivni u području civilnog društva, odnosno da rade u udruzi, instituciji u području građanskog obrazovanja ili mreži koja je aktivna u području razvoja civilnog društva.
 

Dodatne informacije dostupne su ovdje ili na sljedećem kontaktu elektronske pošte: info@europagestalten.bpb.de   

Rok za prijavu je 3. lipnja 2014.