Poziv za iskaz interesa za Razvojnu suradnju u području sudioničke demokracije i financiranju projekata društvenog razvoja u lokalnoj zajednici "Zajedno za bolje"

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva  Pozivom na Razvojnu suradnju u području sudioničke demokracije želi potaknuti jedinice lokalne samouprave na uključivanje u postupak zajedničkog utvrđivanja i rješavanja prioriteta društvenog razvoja u lokalnoj zajednici . Na ovaj natječaj mogu se prijaviti gradovi u Republici Hrvatskoj do 30.000 stanovnika iz Dubrovačko-neretvanske, Krapinsko-zagorske, Ličko-senjske, Međimurske, Primorsko-goranske, Splitsko-dalmatinske, Virovitičko-podravske, Vukovarsko-srijemske, Zadarske i Šibensko-kninske županije.
 Ciljevi poziva su:
- uključivanje gradova u sustavni razvoj sudioničke demokracije koja polazi od činjenice da su građani i građanke subjekti ukupnih političkih i društvenih procesa u lokalnoj zajednici
- stjecanje znanja i vještina o načinima uključivanja građana i građanki u procese donošenja odluka na lokalnoj razini
- izgradnja uključivih lokalnih zajednica koje doprinose podizanju kvalitete življenja građanki i građana u tim zajednicama
- podizanje razine društvenog kapitala u lokalnim zajednicama
Prijave na Poziv za Razvojnu suradnju "Zajedno za bolje" podnose se na propisanim obrascima dostupnim na internetskoj stranici Nacionalne zaklade do 10. srpnja 2013. godine.
Više informacija pronađite ovdje.