Konferencija „Socijalno poduzetništvo u Hrvatskoj – mogućnosti i izazovi“, 17. studenoga 2009., Zagreb

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i British Council organiziraju konferenciju pod nazivom „Socijalno poduzetništvo u Hrvatskoj – mogućnosti i izazovi“ koja će se održati 17. studenog 2009. u EU Info centru Delegacije Europske komisije, Trg žrtava fašizma 6, s početkom u 14 sati.

Socijalna poduzeća osnivaju se širom svijeta kako bi se ispunili određeni društveni ciljevi i ulagalo u dobrobit zajednice, a ne s primarnim ciljem raspodjele dobiti. Važnost socijalnih poduzeća na europskoj razini razvidna je iz izvješća o socijalnoj ekonomiji kojeg je početkom 2009. prihvatio Europski parlament koji ukazuje da u Europskoj uniji djeluje dva milijuna socijalnih poduzeća, s udjelom od 6% u ukupnom broju zaposlenih u EU.
 
Ova konferencija označava početak projekta iniciranog od strane British Council-a i Ureda za udruge s ciljem unapređenja socijalnog poduzetništva u Republici Hrvatskoj, sukladno predviđenim mjerama Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva od 2006. do 2011., odnosno pripadajućeg Operativnog plana. Tijekom provođenja aktivnosti na ovom projektu, različite institucije odnosno organizacije javnog, nevladinog, neprofitnog ali i poslovnog sektora biti će upoznate s načelima i modelima socijalnog poduzetništva.

 

Program konferencije preuzmite ovdje.