Natječaj za Inovativne akcije organizacija civilnoga društva u sklopu programa Europa za građane

U sklopu programa Europa za građane, među redovitim natječajnim rokovima unaprijed propisanima Programskim vodičem, otvoren je poziv za podnošenje projektnih prijedloga za takozvane Inovativne akcije – riječ je o izvanrednom, novom natječaju unutar Aktivnosti 1 – Aktivno građani za Europu.

Predložene akcije moraju biti usklađene s općim i specifičnim ciljevima samog programa, kao i s tematskim prioritetima, a prihvatljivi podnositelji su organizacije civilnoga društva s pravnim statusom (udruge građana, udruženja, mreže, sindikati, federacije, krovne europske organizacije i federacije ili njihove nacionalne članice) koji trebaju nastupati u partnerstvu – projekt mora uključivati barem dva OCD iz različitih zemalja sudionica u programu (27 zemalja članica EU, Hrvatska, Makedonija, Albanija), od kojih jedna mora biti članica EU.
 
Prihvatljive aktivnosti uključuju mentoriranje „jedan na jedan“, mentoriranje skupina osoblja/volontera ili razmjene osoblja između partnerskih organizacija, a trebaju započeti u razdoblju između 1. siječnja 2010. i 31. ožujka 2010. Aktivnosti bi trebale promicati transnacionalnu mobilnost među osobljem, volonterima ili članovima odbora partnerskih organizacija, te bi trebale razvijati inovativne metodologije za mentoriranje i razmjene osoblja.
Bespovratna sredstva za dodjelu kreću se u rasponu od 75.000,00 do 150.000,00 EUR po projektu i predstavljaju najviše 80% ukupnog iznosa projekta. Rok za podnošenje prijedloga je 30. rujna 2009.
 
Ukoliko ćete trebati pomoć ili savjet oko prijave na navedeni natječaj, obratite se Kontakt točki za program Europa za građane – Službi tehničke podrške.
 

Preuzimanje dokumentacije:

-       Upute za prijavitelje
-       Prijavni obrasci.
 
Napomena: za preuzimanje i ispunjavanje obrasca potrebno je imati instaliran program Adobe Reader verzija 8.1.5 ili naviše, koji možete preuzeti ovdje.