Dani udruga, 23.-25. travnja 2009., Hotel Osijek, Osijek

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, Savjet za razvoj civilnoga društva, Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva i Nacionalni odbor za razvoj volonterstva u suradnji s Regionalnim forumom udruga Slavonije ove godine zajednički organiziraju tradicionalnu konferenciju Dani udruga. Za razliku od prošlih godina, kada su Dani udruga bili organizirani u Zagrebu, ove godine Dani udruga održat će se u Osijeku, i to od 23. do 25. travnja u Hotelu Osijek i u sjedištima nekoliko udruga na području Osijeka, Baranje i Vukovara.

Osim samih Dana udruga,  koji se održavaju 23. i 24. travnja, 25. travnja 2009., također u Hotelu Osijek, održat će se konferencija na temu „Uključivanje građana/građanki i organizacija civilnog društva u odlučivanje“,  u organizaciji Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske te u suradnji sa Savjetom za razvoj civilnoga društva, Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, Osječko-baranjskom županijom, Udrugom gradova, Udrugom općina u Republici Hrvatskoj i Regionalnim forumom udruga Slavonije. Nacrt programa konferencije također donosimo u nastavku. 
 
Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da se, putem registracijskog obrasca prijave za sudjelovanje na Danima udruga 23. i 24. travnja i/ili spomenutoj konferenciji 25. travnja. Obzirom na očekivani ukupni broj sudionika (200), broj predstavnika jedne udruge biti će ograničen na dvije osobe. Krajnji rok za prijavu je 6. travnja 2009. Sudionici konferencija primat će se, prema redoslijedu zaprimljenih prijavnica, do popunjavanja kapaciteta.
 
Organizirani prijevoz autobusima (dolazak u Osijek – četvrtak, 23. travnja u popodnevnim satima; odlazak iz Osijeka – subota, 25. travnja nakon završetka konferencije) bit će osiguran sudionicima Dana udruga iz Splita, Rijeke i Zagreba. Troškove smještaja u Osijeku pokrivat će sami sudionici uz mogućnost izbora jednog od hotela s kojima je Ured za udruge dogovorio određeni popust za sudionike Dana udruga (prijavnica za smještaj nalazi se u nastavku).
 
Unaprijed se veselimo Vašem dolasku i zahvaljujemo na aktivnom doprinosu u nastojanjima za poboljšanjem okruženja u kojem djeluju organizacije civilnoga društva u Republici Hrvatskoj, ali i za povećanjem vidljivosti i prepoznatljivosti njihovog djelovanja u široj javnosti.
 
 
 
Nacrt programa Dana udruga 2009
 
Nacrt programa Konferencije
 
Registracijski obrazac
 
Prijavnica za smještaj - Hotel Osijek
 
Prijavnica za smještaj - Hotel Mursa